Havasi Ferenc

önazonosság fókuszú coaching,
ultrarövid terápiás konzultáció

Szegeden vagy online

Minek a hiányából veheted észre, hogy nem vagy önazonos?

Energia, lelkesedés

Úgy érzed elfáradtál, várod a szüneteket, de amikor eljönnek, azok sem az igaziak, vagy egyszerűen már csak túlélni akarod a következő, bizonytalan hosszúságú időszakot.

Kreativitás, önkifejezés

Úgy érzed, hogy amit alkotsz, ahogy élsz, az nem kapcsolódik a valódi erődhöz és nem is tesz hozzá érdemben a világhoz.

Testi harmónia, egészség

Újra és újra felbukkannak zavaró testi tünetek, betegségek, amikkel nem igazán tudsz mit kezdeni.

Tiszta, erős kapcsolatok

Érdemi emberi kapcsolataid nincsenek vagy meglehetősen felszínesek, esetleg egyenesen visszahúzó jellegűek.

Milyen lépések visznek az önazonosság felé?

1.

Hosszú, tudatlan szenvedés

A legtöbben évtizedeket töltünk el ebben az állapotban, öntudatlanul ismételve ugyanazokat az átvett mintákat, amíg fel nem ébred a szándék bennünk, hogy tudatosan tegyünk az önazonosságunkért. Jó hír: ha most ezt olvasod, akkor valószínűleg ezen a szakaszon már túljutottál.

2.

Tanulás, kísérletezés, lépés

Sokat segít a megértés és a tudatosítás, de azon túl a bátor szembenézés és a “bizonytalanba” való továbblépés is szükséges, hogy tényleg valami új születhessen. Ez egyszerre lehet izgalmas és félelmetes, emiatt fennáll a veszélye a visszaalvásnak is – amit persze “meg tudunk magyarázni”.

3.

Önazonosabb élet

A bátor, intelligens kitartás előbb-utóbb meghozza az eredményét: összeállhat egy önazonosabb életmód. Egy ideig akár meg is pihenhetsz, de jó tudnod, hogy ez is csak egy szint, ami után várnak az önazonosság további szintjei. Efelé az újabb “tanulás, lépés, kísérletezés” fog vinni, amit addigra már talán meg is szerettél.

Mi segíthet, mivel tudok én hozzájárulni az önazonosságod megtalálásához?

Általános önismereti tanulmányok

 

Elmélet

Vannak nagyon jó olvasmányok, kurzusok, tanítások, kutatási eredmények, amelyek megismerése sokat segíthet. Készítettem egy válogatást azokból, amelyek nekem leginkább segítettek, és a saját írásaimból, videóimból ebben a témában.

Egyéni önismeret, viszonyulásaid tudatosítása és alakítása

Gyakorlat

Az elméleti ismeret önmagában nem segít, csak ha egyénileg alkalmazni is tudod. Úgy tapasztaltam, hogy az egyik leghatékonyabb segítség ebben egy egyéni konzultáció lehet (coaching, ultrarövid terápiás konzultáció), amelyekről itt olvashatsz bővebben.

Miért kezdj bele már most?

 

A megfelelő pillanatot várni, halogatni mindig lesz indokod, biztosan most is eszedbe jut pár. Ugyanakkor őszintén: mi lehet annál fontosabb, hogy megtanulj jobban önmagad lenni? Ráadásul ez nem csak neked jó, mert ha te önazonosabb vagy, akkor a valóban hozzád tartozó kapcsolataidon keresztül a környezetedre is rendkívül jótékony hatással tud lenni!