Magamról

Alapvetően tudományos beállítottságú emberként neveltek, ami mind a mai napig közel áll a szívemhez, és a mai fejemmel talán leginkább Nikola Teslában látom ezt az eszményt megvalósulni. Talán ennek is köszönhetően az egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem programtervező matematikus szakon, majd a Informatika Doktori Iskolán elkezdtem a doktori képzés, publikáltam, és 2014-ben megszereztem a PhD fokozatot.

Az oktatás és kutatás mellett egy kb. 20 fős webfejlesztő csapatot vezettem a Szoftverfejlesztés Tanszéken belül. Ez volt az első és eddigi egyetlen munkahelyem, aminek mind szakmailag, mind emberileg nagyon sokat köszönhetek.

Fő motivációm kezdetben a szakmai és tudományos kihívások megoldásai voltak, amelyekről fokozatosan helyeződött át az érdeklődésem az emberi oldalra: hogyan lehet jó csapatot építeni és tartósan fenntartani. Ennek kapcsán kerül előtérbe a motiváció kérdésköre, a csapat légkör, az emberi figyelem, a konfliktusmegoldás is, és ezzel párhuzamosan a tartós szakmai fejlődés és csapat-teljesítmény is. Én is, mint talán a legtöbb vezető először ösztönösen álltam a kérdéshez, ami pár évig működni látszott, de aztán szembe kellett néznem azzal, hogy ezt a területet külön és tudatosan is tanulnom kell.

Egyetemei éveimtől éreztem, hogy a tudományos megközelítés önmagában nem ad választ minden kérdésre, talán főképp az élet legnagyobb kérdéseire nem, ezért aktívan elkezdtem érdeklődni önismereti, pszichológiai, filozófiai területek iránt. Úgy éltem meg, hogy ezek a tanulmányaim az addigi világnézetemet egy új minőségi szintre emelték, majd pedig csapatvezetőként egyre dominánsabban előkerültek ezek a területek a gyakorlati és emberi problémák megoldásainál is. Erről a területről az Új Akropoliszban folytatott tanulmányaimat emelem ki, és az ott megismert gyakorlati filozófiai és emberi szemléletmódot, aminek 2015 óta vállaltam is a szegedi központjának vezetését önkéntesként.

A 2020-as év egy újabb fordulópont az életemben. Ekkor tudatosult bennem, hogy a munkám területén is tovább szeretnék lépni az „emberi, pszichológiai, gyakorlati filozófiai” oldalon, szeretném ezt hivatásommá fejleszteni, és ebben már a „szoftverfejlesztő csapat vezetői” szerepköröm akadályoz. Így váltás mellett döntöttem.

A 2021-es évet az “új hivatásom” megalapozására szánom, amit jelenleg két formában képzelek el:

  • Videókészítés: önismereti, emberi, motivációs témákban tervezek videókat készíteni. Igyekszem megtanulni hogyan lehet általam mély és értékes témákat olyan természetes és lehetőség szerint könnyen befogadható formába önteni, amivel talán eljuthat azokhoz, akiket ezek a témák érdekelnek. Az eddig elkészülteket a videók menü alatt találod.
  • Egyéni konzultáció: a videók, ha jól sikerülnek sok emberhez eljuthatnak ugyan, de személytelenek. Ezért kerestem egy olyan mély konzultációs formákat, aminek a szellemiségével és stílusával azonosulni tudok. Jelenleg két ilyen formát tanulok: ultrarövid terápiás konzultáció és coaching.
Itt tudsz kapcsolatba lépni velem!