Coaching

A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a coaching az egyik leghatékonyabb és legintenzívebb módja lehet annak, hogy az aktuális elakadásainkon túllendüljünk, tudatosabbakká váljunk a saját működésünkről, a céljainkról és a hozzá vezető önazonos útról. Ezért foglalkozom én is coachinggal.

Bővebben a videóban!

Mik a leggyakoribb kihívások, amiben a coaching segíthet?

Céltalanságérzet, motivációhiány

Ez a probléma legtöbbünk életében időről-időre visszaköszön. Mivel a coaching nem tanácsadás, hanem a benned lévő válaszokat igyekszik előhívni, így különösen hatékonyan vihet a megoldás felé.

Időgazdálkodási probléma

Sokszor egy-egy nem tudatos hibás gondolat/viszonyulás vagy hiedelem áll az időproblémánk mögött, amit a coaching segíthet tudatosítani, és tartósabb lépést tehetünk a megoldás felé.

Kapcsolati problémák

A kommunikációs stílusunkat, a másik félhez való viszonyulásunkat általában nem tudatosan alakítottuk ki, hanem öntudatlanul sajátítottuk el nevelésünk és személyiségtípusunk függvényében. Erre való tudatos ránézésben és alakításban a coaching szintén nagy segítség lehet.

Vezetői, tanári, szülői kihívások

Ez tulajdonképpen az előző speciális esete, amikor olyan szerepben vagyunk, amiben felelősek vagyunk másokért – akik egyben egy “nagyító tükörként” is funkcionálhatnak számunkra, ami értékes visszajelzéseket adhat a fejlődésünkhöz.

Milyen egy coachingfolyamat?

Az első beszélgetés

Ez egy max. 2 órás kötetlen beszélgetés – díjtalan és elköteleződéstől mentes. Célja, hogy te is ízelítőt kapj a coaching erejéből, és én is képet kapjak a helyzetedről – hogy mindketten lássuk: érdemes-e együtt dolgoznunk, és ha igen, milyen keretek között.

A cél

Minden coaching folyamat egy cél felé tart, és sokszor ez a cél is pontosodik vagy mélyül a folyamat során. Néha ez önmagában óriási értékkel bír.

Erőforrások

Sokszor nem is vagyunk tudatosak arról, hogy milyen értékekkel rendelkezünk – hanem a gyengeségek/hibák kötik le a figyelmünket. A coaching sokat segíthet ezek tudatosításában.

Hiedelmek és vakfoltok

Sok gondolati szokásunk (hiedelmünk) nem tudatos (vakfolt). Ezek tudatosítása és a hiedelmeink átalakítása új világot nyithat ki számunkra.

Mérföldkövek

A folyamatban időnként áttekintjük azt, hogy hogyan haladtunk, még mindig jónak látjuk-e az irányt, eredményesnek érezzük-e a haladást, vagy módosítsunk valamin.

Lezárás

Minden folyamat véget ér egyszer. A legnagyobb öröm az, ha a kitűzött cél egy új világot nyitott ki számodra, ahol már önállóan is magabiztosan tudsz továbbhaladni.

Honnan tudod, hogy szükséged van egy coach-ra?

Nincs szükséged coach-ra

Ételre, vízre, szállásra szükséged van. Ha beteg vagy, orvosra is szükséged van. De coachra nincs. Igazából egyedül is elboldogulsz. Nincs szükséged coach-ra.

De lehet, hogy akarsz egy coach-ot

Ha szeretnél intenzívebben haladni. Ha szeretnél valakit, aki segít tudatosítani, mi is történik veled. Aki segít rálátni, mik a lényeges fókuszpontjaid. Aki rákérdez arra, hogy hogyan haladtál a céljaid felé. Aki tükröt tart. Aki őszinte veled. Aki támogat. Aki hisz benned.

Mik a keretek, mennyibe kerül?

A coaching hatékonyságának egyik kulcsa a személyre szabottsága. A kereteit teljesen az adott helyzetre szabjuk.

A helyzet áttekintésére az első alkalom hivatott. Ez ingyenes és elköteleződéstől mentes. Ez alatt mindketten benyomást szerzünk a másikról, és számodra kicsit ízelítőt adhat a coaching élményéből is. Ennek a végén beszéljük át, hogy mit látunk és érzünk, és ha mindketten úgy látjuk és mindkettőnk számára megfelelő kereteket is ki tudunk gondolni, akkor belekezdünk. Ha nem, akkor csak beszélgettünk egy jót – az is teljesen rendben van.

Érdekel a coaching, nyitott vagyok az első beszélgetésre!

Az alábbi űrlapon keresztül várom a megkeresésed, amire pár napon belül válaszolok.

Egyéni coaching

7 + 5 =

További elérhetőségeim:

    06-30/850-4522

  level@havasiferenc.hu