Coaching

Jövőorientált

Önmagad önazonosabb verzióját tűzi ki célul, és csak azzal foglalkozik, ami az ahhoz vezető úthoz szükséges.

Végigkísér egy folyamaton

Jellemzően 6-10 alkalomból áll egy folyamat, ami magába foglalja a valódi cél megtalálását, és a felé vezető úton való kísérést.

Saját megoldásaid felé visz

Olyan légkört igyekszik teremteni, ami segíthet előjönni annak a megoldásnak, amivel leginkább tudsz azonosulni és szívesen köteleződsz el mellette.

Mikor való neked a coaching?

Ha van egy célod vagy problémád

Ami fontos számodra és szeretnél elérni vagy megoldani. Nem baj, ha még nem kristályosodott ki teljesen, az is a folyamat része – sokszor a valódi cél felismerése az egyik legnagyobb lépés.

Ha nyitott vagy a változásra

Ha te nem változol vagy változtatsz, akkor kiszolgáltatva maradsz a külső körülményeknek. Kihívásként tekinteni valamire sokkal előbbre mutató, mint a hibáztatás vagy önsajnálat.

Ha haladni szeretnél önmagad felé

Már maga az is, hogy a coaching keretében rendszeres időközönként fókuszáltan a számodra leglényegesebbel foglalkozol egy sokkal gyorsabb haladásra ad lehetőséget, mintha csak magad próbálkoznál “szabadidődben”.

Mi nem a coaching?

Nem képzés

A coaching nem egy szakterület tudását szeretné átadni, hanem abban igyekszik támogatni, hogy találd meg a saját hatékonyabb tanulási és cselekvési módodot.

Nem tanácsadás

Önmagad életének legnagyobb szakértője te magad vagy. Valaki más válasza, tanácsa esetében fennáll a veszély, hogy az eltérít a saját irányodtól, önazonosságodtól, illetve függő viszonyt is kialakíthat, hogy állandóan minden részletnél külső segítséget kell kérned.

Nem pszichoterápia

A coaching a jövőbe tekint, és egy “átlagos” állapotból igyekszik egy önazonosabb felé vinni, míg a pszichoterápia leginkább a betegből, a szélsőségesből igyekszik gyógyítani, és egy normális, élhetőbb állapotba vinni.

Milyen egy coachingfolyamat?

A “nulladik” beszélgetés

Ez egy viszonylag rövid, díjtalan és kötelezettségektől mentes beszélgetés a helyzetről, lehetőségekről, ami alapján közösen eldönthetjük, hogy belekezdjünk-e a folyamatba, és ha igen, akkor milyen keretek mentén haladjunk.

Célmeghatározás

A cél egy olyan fókusz, ami az egyes alkalmakat és az egész folyamatot végigkíséri. Nem ritkán előfordul az is, hogy menet közben ez megváltozik, mert pl. rájövünk, hogy mi a korábbi cél mögött valódi(bb) cél.

Külső és belső akadályok

A cél útjában lévő külső akadályok általában könnyen számbavehetőek (pl. főnök, házastárs, …), azonban mögöttük sokszor valójában egy belső akadály áll (pl. nemet mondás vagy önmagáért való kiállás nehézsége). Ezeket a folyamat során tudatosítani igyekszünk, és keresni a megoldásukat.

Erőforrások

Sokszor nem is vagyunk igazán tudatában az erősségeinknek, amire a célhoz vezető úton támaszkodhatunk. Sokszor épp egy akadály mögött találhatjuk meg őket.

Mérföldkövek

A folyamatban időnként áttekintjük azt, hogy hogyan haladtunk, hogyan sikerült az általad önként vállalt lépések megtétele.

Lezárás

Eljön az a pont, amikor a közös munkánk véget ér, ez folyamat lezárul, és önállóan haladsz tovább, immár talán nagyobb önazonossággal.

Mit tudok ígérni?

Biztonságos, elfogadó légkört

Elfogadlak olyannak, amilyen vagy, és soha nem foglak kényszeríteni semmire. Javasolni időnként fogok akár több lehetőséget is felkínálva, de a döntés mindig a tied lesz. Ha valamit eldöntöttél, de aztán esetleg mást teszel, azt is elfogadom, de konstruktív módon visszajelzem, mert az segítheti a haladásod.

Teljes figyelmem és tudásom

A tőlem telhető legmélyebb módon igyekszem figyelni Rád, és minden tudásom annak szolgálatába állítani, hogy hogyan tudnálok az utadon leginkább segíteni. Ha esetleg úgy látnám, hogy nem látok rá esélyt, hogy érdemben tudjak hozzátenni a folyamathoz, akkor azt is őszintén jelzem.

Teljes diszkréciót

Amit megosztasz velem, azt én teljes diszkrécióval kezelem, harmadik félnek soha nem adom át, hacsak erre hatóság nem kötelez. Te természetesen bárkivel megoszthatod, de a folyamat elején lehet, hogy csak korlátozottan érdemes, hogy elkerüld a kéretlen tanácsokat.

Mennyibe kerül?

2021. augusztus 31-ig díjtalan!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A coach képzésemet július végén teljesítettem sikeresen, de a nyár végéig még díjtalanul fogadok mindenkit, mindössze egy őszinte írásbeli visszajelzést szeretnék majd kérni utána. Ha kipróbálnád a módszert, ez egy különleges lehetőség, ugyan mit veszíthetsz?

OK, tegyünk egy próbát, légy a coachom!

Az alábbi űrlapon várom a megkeresésed, amire pár napon belül válaszolok.

Coaching

7 + 8 =