Coaching

A coaching mint konzultációs módszertan elég tág keretek között használatos, és a most gyorsan és bárki által egyszerűen elvégezhető coach képzéseknek köszönhetően a közeg is eléggé felhígult.

A coaching lényegi célját úgy fogalmaznám meg, hogy intenzív segítséget nyújtson abban, hogy az ember a saját válaszát/irányát találja meg arra a kérdésre, ami aktuálisan a legjobban foglalkoztatja. Ez a kérdés lényegében bármi lehet, sokszor magának a kérdésnek vagy témának a pontos megfogalmazása is része a coaching folyamatnak, aminek tudatosítása önmagában is jelentős lépés a megoldás felé.

Kiemelt coaching témáim

Önazonosság

Mihez is kezdjek az életemmel, ki is vagyok én valójában? Ez az emberi élet talán legfontosabb kérdése, ezért szerintem kiemelten érdemes foglalkozni vele.

Mit jelez a testem?

Testi tüneteink, betegségeink sokszor az egyik legjobb támpontok lehetnek számunkra, ha tudjuk értelmezni őket, ehhez azonban sokszor jól jön egy kis külső segítség is.

Kommunikációs témák

Kulcsfontosságú, hogy jól kommunikáljunk, és ha szükséges, akár konfrontálódjunk is. Asszertíven. Erőszakmentesen. Másokkal és önmagunkkal. Vagy azzal, ami ezeken is túl van.

Miktől függ leginkább a coaching sikeressége?

Összhang a coach-csal

Olyan coachot érdemes választanod, akit szakmailag és emberileg hitelesnek érzel, és akinek a személyisége és habitusa szimpatikus, azaz érzel egyfajta összhangot vele. Ha engem még nem ismersz, akkor ide kattintva tudsz a legtöbb benyomást szerezni rólam.

Az elkötelezettséged

Az életed akkor változik meg, ha változtatsz rajta. A coaching ennek az irányának és a módjának a meghatározásában igyekszik segíteni, de a lépéseket alapvetően neked kell megtenned. Várhatóan ezek egy része kívül esik a komfort zónádon, ezért fontos az elkötelezettséged, és a kísérletező kedved.

Coaching módszertan

Számos coaching módszertan létezik, mindegyiknek megvan a maga ereje. Én igyekszek sokfélét megismerni, és azt alkalmazni, ami az adott szituációban a legcélravezetőbbnek látszik. Talán amit legtöbbször alkalmazok, az a Gestalt irányzat, ami mögött álló filozófiát talán ez látszólag paradox mondat ragadja meg leginkább: “A változás akkor következik be, amikor azzá válsz, aki vagy, és nem akkor, amikor megpróbálsz megváltozni.

Kapcsolatfelvétel

Ha mindez érdekes lehet számodra, keress bátran és egyeztessünk egy díjmentes beszélgetési időpontot, ami együnk részére se jelent még semmilyen elkötelezettséget.