Ultrarövid terápiás konzultáció

Az Ultrarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépések tenni a vágyott változás felé. Bővebben: www.ultrarovidterapia.hu

Gyors

A konzultáció egyetlen 1,5-2 órás alkalomból áll, így nem szükséges egy hosszú folyamat mellett elkötelezned magadat, és annak idő-, energia- és anyagi vonzatait vállalnod. Hamar megtapasztalod, hogy tényleg “működik”-e.

Mély

A módszer kidolgozója, Dr. Buda László évtizedes tapasztalata van abban, hogy hogyan lehet meglepően gyorsan a lényeg felé haladni, ami egy igen intenzív önismereti élmény tud lenni. Hálás vagyok, hogy közvetlenül tőle tanulhatok.

Hatékony

A módszer magában foglalja nemcsak a helyzeted mélyebb megértését, hanem segít abban is, hogy egy lépést te magad is tegyél a saját megoldásod irányában. Minél mélyebben történik a lépés, annál több mindent “megoldhat”.

Mire alkalmas leginkább az ultarövid terápiás konzultáció?

Ha még nem látod az aktuális elakadásod lényegét, kulcsát 

Mindannyiunk életében vannak olyan típusú helyzetek, amiket nem tudunk jól kezelni – akár munkahelyi, akár párkapcsolati, családi vagy más területen. Különösen akkor okozhatnak nagy fejtörést, ha ismétlődnek és elmenekülni sem tudunk/akarunk.

Ha ránéznél egy testi tüneted lelki hátterére

Közismert, hogy a tartósan diszharmonikus lelkiállapot (pl. stressz) kikezdi a testünk egészségét is, de egy-egy konkrét betegség mögötti “lelki üzenetet” megtalálni sokszor igen nagy feladvány. Természetesen ez nem helyettesíti az orvosi kezelést, sokkal inkább kiegészítheti azt. Dr. Buda László, a módszer kidolgozója a testi tünetek lelki hátterének felderítésének szaktekintélye.

Ha nincs igazán nagy problémád, de szeretnél önazonosabb lenni

Sokan csak akkor kérnek segítséget, ha már élhetetlen a helyzetük, esetleg már a testi egészségük is kezd rámenni. Ha hamarabb veszi az ember komolyan a finomabb jeleket, érzeteket, és próbál mögéjük nézni, az sokkal kevesebb fájdalommal vihet egy önazonosabb élet felé.

Hogy zajlik pontosan az ultarövid terápiás konzultáció?

Helyszín

Személyesen vagy online

Személyesen elsősorban Szegeden, online pedig bárhonnak tudunk “találkozni” 1,5-2 óra időtartamra, ahol van internetkapcsolattal, kamerával és Zoom programmal rendelkező számítógéped vagy mobiltelefonod.

Első fele

Lényegkeresés

A konzultáció első fele egy fókuszált beszélgetés, amelyben igyekszünk mélységében körüljárni a helyzeted, keresve annak fókuszpontját.

Második fele

Belső lépés

A konzultáció második fele abban segít, hogy az első felében körvonalazódó saját megoldásod irányába el is tudj mozdulni. Ezt egy játékos, képzeletbeli párbeszédes formában tesszük meg a belső világod érintett szereplőivel.

Kiknek nem ajánlott az ultrarövid terápiás konzultáció?

Akik csak más nyomására jönnének el

Ha valaki csak azért jönne el, mert rábeszélték, de ő maga nem lát benne fantáziát, és valójában nem is ad neki esélyt.

Akik komoly mentális problémával rendelkeznek

Például értelmi fogyatékosok vagy demenciában szenvedők. Nekik orvosi segítségre van szükségük.

Akik érzelmeket blokkoló gyógyszer hatása alatt állnak

Az érzések a konzultáció folyamán iránytűként is funkcionálnak, ami nélkül nagyon nehéz dolgunk lenne.

Mit tudok ígérni?

Biztonságos, elfogadó légkört

Elfogadlak olyannak, amilyen vagy, és soha nem foglak kényszeríteni semmire. Javasolni időnként fogok akár több lehetőséget is felkínálva, de a döntés mindig a Tied lesz.

Teljes figyelmem és tudásom

A tőlem telhető legmélyebb módon igyekszem figyelni Rád, és minden tudásom annak szolgálatába állítani, hogy hogyan tudnálak az utadon leginkább segíteni.

Teljes diszkréciót

Amit megosztasz velem, azt én teljes diszkrécióval kezelem. Természetesen Te bárkivel megoszthatod, akivel szeretnéd, ugyanakkor érdemes lehet egy kis időt hagyni az élmény ülepedésére.

Pénz-visszafizetési garanciát

Ha azt érzed, hogy nem vagy elégedett azzal, amit kaptál, a konzultáció után 24 órával jelezd nekem, és visszatérítem az árát. Mindössze egy őszinte, 6-8 mondatos visszajelzést szeretnék kérni, hogy tanulhassak belőle.

Néhány visszajelzés a konzultációimról

Szeretném megköszönni Önnek a mai beszélgetésünket. Köszönöm, hogy időt szánt rám, köszönöm, hogy ennyire hamar megkeresett, és ennyire hamar lehetővé tudta számomra tenni ezt a beszélgetést, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Furcsa (nagyon jó értelemben) volt megtapasztalnom, hogy teljesen értette azt, amiről beszéltem. Bonyolultnak éreztem a problémákat, de a beszélgetésünk által sokkal tisztábban látok. Az összefoglalók kifejezetten sokat segítettek abban, hogy megértsem, mi történik velem, és milyen érzések vannak bennem. Sok minden miatt rossz embernek éreztem magam, a beszélgetés után viszont azt érzem, hogy csak a felnőtté válás folyamatában lévő ember vagyok, teljesen átlagos problémákkal, elfogadható érzésekkel. Megnyugtatott ez a beszélgetés. Azt éreztem, hogy nem akar beleszólni az életembe, nem akarja kerek perec megmondani, hogy mit érzek, inkább csak folyamatosan segít, a beszélgetés során velem keresgélte a megoldásokat. Az lehettem, aki vagyok, ítéletek nélkül, sőt, elfogadással. Sírni sem volt kényelmetlen. A beszélgetésünk második felében, amikor Ön beszélt a „nevemben” kifejezetten azt éreztem, hogy a szívemből szólt. Köszönöm!

Liliána

Köszönöm a lehetőséget és a segítségedet abban, hogy új szemszögből láthattam meg az elakadt élethelyzetemet! A konzultáció alatt mindvégig éreztem a maximális, értő figyelmedet, amellyel megtartó és biztonságos keretet adtál a probléma gyökeréig hatoló lelki munkának. Számomra lenyűgöző precizitással éreztél rá a probléma „gócára”, majd pedig szakértő módon és nagy empátiával vezettél végig a feloldás felé vivő úton. Hálásan köszönöm Neked ezt a tapasztalást!

Anita

Régóta foglalkozom önismerettel, és tisztában voltam számos nehézségem hátterével, de úgy éreztem az önálló munka mellett szükségem lenne külső segítségre is. Kétszer próbáltam pszichológustól kérni ezt a támogatást, de nem jártam sikerrel. Valahogy személyiség terén sem passzoltunk, illetve úgy éreztem, mintha nem vennék figyelembe azt, ahogyan én a saját folyamatomban jelen vagyok, és inkább csak egy módszert akarnának rajtam végigvezetni.
Ezután az ultrarövid terápiás konzultáció nagyon felszabadító élmény volt, mert azt éreztem, Feri ezt a módszert tényleg képes rám szabni, pontosan úgy, ahogy akkor és ott szükségem volt rá.
Egy évek óta jelen levő akut lelki problémára sikerült rálátást nyerni és fél év távlatából azt mondhatom fel is oldani. Érdekes tapasztalat volt, hogy az ülés után, másnap nagyon gyenge lettem fizikai szinten is. Egy hét következett, amikor úgy éreztem magam mint aki betegségből épül fel. Már akkor ez alapján sejtettem, hogy komoly áttörés történhetett a konzultáció alatt, ami később beigazolódott, mert egy, az előtte évekig nagyon problémás családi kapcsolatom, elkezdett változni, és mostanra teljesen harmonikussá vált. Az a nyugodt, elfogadó légkör, amit Feri képes teremteni egy ilyen ülés alkalmával segített szembenézni és kimondani olyan dolgokat is, amiket egyedül sosem tudtam volna. A módszereket pedig úgy tudta rám és a helyzetre szabni, hogy az a lehető legnagyobb segítséget adja.

Zsuzsanna

Mit nem tudok ígérni?

Hogy másnapra minden megoldódik

Ez a módszer sem csodaszer, így nem érdemes azt várni, hogy 2 óra alatt egy csapásra megváltozzon az életünk. Ugyanakkor a jelentős változások is sokszor rövid idő alatt történnek, és minél mélyebben sikerül valami lényegeset tudatosítanunk és lépnünk, az meglepően sok mindenre lehet pozitív hatással, úgy tűnhet, hogy szinte “magától”. Ennek kibontakozásához azonban általában idő kell.

Gyógyulást

Nem vagyok orvos, és ez a módszer nem pszichoterápia. A gyógyítás egy beteg állapotból igyekszik egy egészséges, normális, mondhatni átlagos állapotba juttatni. Ez a módszer inkább egy intenzív önismereti munka, ami az “átlagostól” egy önazonosabb állapot felé igyekszik terelni. Ha ennek köszönhetően sikerül egy derűsebb lelki működést kialakítanunk, az – a kutatások alapján – pozitívan hat a testünk egészségére is, de ennek mértékére, időbeli kifutására nincs garancia.

Mennyibe kerül?

2021. augusztus 31-ig díjtalan!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Bár a tanulmányaimat júniusban elvégeztem, az oklevelemet pedig várhatóan augusztus végén fogom kézhez kapni, a nyár végéig még díjtalanul fogadok mindenkit, mindössze egy őszinte írásbeli visszajelzést szeretnék majd kérni utána. Ha kipróbálnád a módszert, ez egy különleges lehetőség, ugyan mit veszíthetsz?

Hogyan jelentkezhetek be?

Az alábbi űrlapon várom a jelentkezésed, amire pár napon belül válaszolni fogok!

Ultrarövid terápiás konzultáció

7 + 1 =