Mit jelez a testem?

A testünk egy nagyon fontos részünk, melyen életünk léte és minősége is jelentős részben múlik. Minél jobban megismerjük fizikailag, annál inkább látjuk, hogy mennyire elképesztően komplex működése van, amit egy ehhez mérten magas szintű intelligencia irányít, és ezt csak nagyon kis részben tudjuk tudatosan befolyásolni.

Születésünk óta a nap 24 óráját együtt töltjük a testünkkel, mégis talán ritkán kommunikálunk közvetlenül vele. Sőt, legtöbben talán onnan indulunk, hogy a tükörbe nézve nagyon negatív érzéseket táplálunk felé, és nem bánunk túl jól vele. Csodálkozunk, ha ő se igazán akar “a kedvünkbe járni”? Esetleg a maga egyéni szimbolikus nyelvével szeretne üzenni, segíteni nekünk, csak nem értjük?

Mi segíthet?

Ingyenes test-kommunikációs minitréning e-mailben

Ez egy gyakorlatorientált, öt lépésből álló minitréning, amit több, a témával kapcsolatos módszertan esszenciális részeiből állítottam össze saját gyakorlati példákkal. Minden része tartalmaz egy kis “elméleti hátteret”, és egy hozzá kapcsolódó gyakorlatot, ami lépésről lépésre segít jobb kapcsolatot kiépíteni a testeddel, hogy jobban értsd a jeleit. Ha bővebben érdekel, kattints a lenti gombra.

SzomatoDráma

A test-lélek kapcsolódás talán legnagyobb magyarországi szakértője Dr. Buda László dolgozta ki ezt a játékos kreatív önismereti játékot, amit 4-6 fős csoportokban játszunk – a játékos társak segítségével használva (a családállításban is jelentős szerepet betöltő) képviseleti érzékelést. A nevében a “szomato” testet jelent, mert ez a módszer is kifejezetten alkalmas testi tünetek és betegségekből való kiindulásra, hogy jobban átlássuk annak lelki/kapcsolati hátterét, és egyszerre játékos és komoly lehetőséget adjon változtatni.

Ultrarövid terápiás konzultáció

Ugyancsak Dr. Buda László egyéni konzultációs módszertana, ami kifejezetten gyors, mert mindössze egyetlen 1,5-2 órás alkalomból áll. Mégis mély és hatékony, és szintén alkalmas testi tünetek és betegségek lelki hátterének megértésére, és a megértésből kiinduló továbblépésre. Ha bármi miatt idegenkedsz a csoportos alkalmaktól és inkább egyénileg foglalkoznál a kérdéssel, akkor ez egy jó alternatíva. Másik előnye, hogy ezt lehet online is.