Informatikus coaching

Az informatikus coaching kifejezetten informatikusoknak szánt intenzív konzultációs módszer, ami arra az erősségre épít, ami informatikusként a sajátunk: a logikus, strukturált, rendszerszemléletű gondolkodásmódra, és az emberi önismeret és informatikai programozásismeret analógiáira.

Erre építve az élet többi területén is sokkal hatékonyabban lehet haladni, mintha ott nulláról vagy a hiányosságainkat erősítve próbálnánk építkezni.

További részletek a videóban!

Mik a leggyakoribb kihívások informatika területén, amiben a coaching segíthet?

Kapcsolati problémák, konfliktusok

Informatikusként valószínűleg neked is kialakult már egy átfogó képed a számítógépek működéséről, és magabiztosan állsz neki egy új kihívásnak is. Az emberek működése azonban kevésbé logikus, mint a gépeké, pontosabban ez nem igaz: másképp logikus. Ahogy megismered ezt a fajta logikát, egy új világ nyílhat ki a számodra.

Vezetői kihívások

Ha jól dolgozol, előbb-utóbb felkínálnak magasabb felelősséget is. Azonban ez a felkínálás ritkán jár vezetői felkészítéssel, márpedig minél több ember munkáját irányítod, a szakmai és szervezési feladatokon túl annál inkább előtérbe kerülnek a vezetői és emberi kérdések is – mind a csapaton belül, mind a megrendelő/vezetőség felé.

Motivációhiány és céltalanság

Ez egy újabb emberi kérdés. Talán a legfontosabb: megismerni önmagadban egy mélyebb réteget, ami a motivációd következő dimenzióját fedheti fel. Ebben segít, ha tudatosabbá válsz a “mélyebb programjaidtól”, amit túlnyomó részt fiatal korban szívtál magadba – de ha megismered a módját, és vállalod amivel jár, akkor optimalizálhatod.

Milyen egy coachingfolyamat?

Az első beszélgetés

Ez egy max. 2 órás kötetlen beszélgetés – díjtalan és elköteleződéstől mentes. Célja, hogy te is ízelítőt kapj a coaching erejéből, és én is képet kapjak a helyzetedről – hogy mindketten lássuk: érdemes-e együtt dolgoznunk, és ha igen, milyen keretek között.

A cél

Minden coaching folyamat egy cél felé tart, és sokszor ez a cél is pontosodik vagy mélyül a folyamat során. Néha ez önmagában óriási értékkel bír – épp úgy, ahogy egy jó program-specifikáció.

Erőforrások

Sokszor nem is vagyunk tudatosak arról, hogy milyen értékekkel rendelkezünk – hanem a gyengeségek/hibák kötik le a figyelmünket. A coaching sokat segíthet ezek tudatosításában.

Hiedelmek és vakfoltok

Emberként is vannak “belső programjaink” (hiedelmeink), amelyek nem tudatosak (vakfolt), ezek tudatosítása és a hiedelmeink “átprogramozása” új világot nyithat ki számunkra.

Mérföldkövek

A folyamatban időnként áttekintjük azt, hogy hogyan haladtunk, még mindig jónak látjuk-e az irányt, eredményesnek érezzük-e a haladást, vagy módosítsunk valamin.

Lezárás

Minden folyamat véget ér egyszer. A legnagyobb öröm az, ha a kitűzött cél egy új világot nyitott ki számodra, ahol már önállóan is magabiztosan tudsz továbbhaladni.

Honnan tudod, hogy szükséged van egy coach-ra?

Nincs szükséged coach-ra

Ételre, vízre, szállásra szükséged van. Ha beteg vagy, orvosra is szükséged van. De coachra nincs. Igazából egyedül is elboldogulsz. Nincs szükséged coach-ra.

De lehet, hogy akarsz egy coach-ot

Ha szeretnél intenzívebben haladni. Ha szeretnél valakit, aki segít tudatosítani, mi is történik veled. Aki segít rálátni, mik a lényeges fókuszpontjaid. Aki rákérdez arra, hogy hogyan haladtál a céljaid felé. Aki tükröt tart. Aki őszinte veled. Aki támogat. Aki hisz benned.

Mik a keretek, mennyibe kerül?

A coaching hatékonyságának egyik kulcsa a személyre szabottsága. A kereteit teljesen az adott helyzetre szabjuk.

A helyzet áttekintésére az első alkalom hivatott. Ez ingyenes és elköteleződéstől mentes. Ez alatt mindketten benyomást szerzünk a másikról, és számodra kicsit ízelítőt adhat a coaching élményéből is. Ennek a végén beszéljük át, hogy mit látunk és érzünk, és ha mindketten úgy látjuk és mindkettőnk számára megfelelő kereteket is ki tudunk gondolni, akkor belekezdünk. Ha nem, akkor csak beszélgettünk egy jót – az is teljesen rendben van.

Érdekel a coaching, nyitott vagyok az első beszélgetésre!

Az alábbi űrlapon várom a megkeresésed, amire pár napon belül válaszolok.

Informatikus coaching

5 + 6 =

További elérhetőségeim:

    06-30/850-4522

  level@havasiferenc.hu