Motivációs térkép

A motiváció az a hajtóerő, az az energia, tűz, ami cselekvésre ösztönöz. Minél jobban megértjük, feltérképezzük a saját és a csapatunk motivációját, annál közelebb kerülünk egy boldogabb és hatékonyabb működéshez. Ehhez a Motivációs Térkép ad egy kiforrott eszközt és módszertant.

MOTIVÁCIÓHIÁNY KÖVETKEZMÉNYEI

E

Rossz lelki állapot

Kedvtelenség, frusztráltság, sodródás érzet, céltalanság, közönyösség, szomorúság, kiégettség, érdektelenség, fásultság, …

E

Alacsony hatékonyság

Nő a hibázások, a mulasztások száma, gyakoribbak a hiányzások, emiatt sokat kell „tüzet oldani”, ami még tovább emeli stressz szintjét. Az innováció, a hatékonyság, termelékenység szintje drasztikusan lecsökken. 

E

Magasabb fluktuáció

Emiatt megnövekedett felvételi és képzési költségek.

E

Csökkenő ügyfélélmény és profit

A fentiek miatt csökken a munka hatékonysága, minősége, amit az ügyfelek is meg fognak érezni, és rajtuk keresztül a cég költségvetése.

MOTIVÁLTSÁG KÖVETKEZMÉNYEI

E

Jó lelki állapot

Csillogó szem, boldogság, mosoly, érdeklődő és elégedett tekintet, céltudatosság, inspiráltság, belső tűz, lendületesség, sok új ötlet. 

E

Magas hatékonyság

A lelkes, céltudatos koncentráltság miatt alacsony a hibázások száma és hiányzások száma, emiatt a hatékonyság, termelékenység szintje igen magas, és jut idő és energia innovációra is. 

E

Alacsony fluktuáció

Egy lelkes, motivált csapatból ugyan ki akarna elmenni? 

E

Egyre javuló ügyfélélmény és profit

A hatékonyabb, jobb minőségű, innovatív munka eredményét az ügyfelek is érzékelni fogják, és elégedettségük meglátszik majd a cég profitjában is.

Belegondoltál már, hogy mennyibe kerül, ha…

...egy demotiválódott kulcsember elmegy?

A végkielégítésén túl ott van az új munkatárs megtalálásának és betanításának költsége is. Ez alsó hangon is milliókban mérhető, pláne, ha esetleg mások is követik a példáját, akik hozzá jobban kötődtek, mint a céghez.

...a hatékonytalanság miatt egy projekt bebukik?

Amellett, hogy a projektből származó bevétel egy részétől is elesik a cég, ráadásul az új projekt megszerzésének esélyeit is rontja.

...a csapat motiváltsága akár csak 5%-kot csökken?

A teljesítmény = motiváció * képesség képlet alapján akkor a csapat teljesítménye is csökken 5%-kal. Az mekkora összeg? Ráadásul ez önmagában is egy demotivációs tényező, ami egy negatív spirált indíthat el. 

...a demotiválódó munkatársak miatt romlik az ügyfél elégedettség?

Az ügyfelek elégedettsége elég szoros összefüggésben van a cég bevételével, ráadásul ez is egy negatív spirált indíthat el a többi vásárló felé is, amit könnyen meglovalhat egy szemfüles konkurens cég. 

Honnan ered a Motivációs Térkép?

A Motivációs Térképet James Sale dolgozta ki az emberi motivációval kapcsolatos kiterjedt kutatásai és három elsődleges forrás tanulmányozása révén:

  • Abraham Maslow szükségletek hierarchiája,
  • Edgar Schein karrierhorgonyai (carrier hooks)
  • Az Enneagram, az emberi karakterek egy modellje, eredete valószínűleg Püthagoraszig nyúlik vissza

A Motivációs térképet a vállalati/üzleti világ számára fejlesztették ki, és világszerte évente több ezer ember tölti ki a Motivációs térképet – mára a kitöltött és elemzett tesztek száma meghaladja a 100.000-et.

A módszer 9 motivátorral dolgozik, azok fontosságát és kielégítettségét méri.

A kilenc motivátorról

A felfedező

értékes munka, hatással lenni a világra

 

A szabad szellem

szabadság, függetlenség, saját döntések meghozatala

Az alkotó

újítás, innováció, kreativitás

 

A szakértő

szakértelem, tudás, kiválóság

 

Az építkező

pénz, anyagi javak, átlag feletti életszívonal, versengés

 

Az irányító

irányítás, hatalom, befolyás

 

A sztár

elismerés, figyelem, reflektorfény, tisztelet

 

A barát

valahova tartozás, barátság, tartalmas emberi kapcsolatok

 

A megörző

biztonság és kiszámíthatóság

 

Mi a motiváció fejlesztésének folyamata?

E

Előkészítő fázis

A fejlesztési folyamatot megelőzően a vezetőnek elkészítjük a Motivációs Térképét – ami a tapasztalatok szerint erősen tükröződik a csapatán is – , majd áttekintjük a csapat helyzetét, meghatározzuk a fejlesztési folyamat célkitűzéseit, kereteit.

E

Egyéni Motivációs Térképek elkészítése

A fejlesztési folyamatba bevont munkatársak kitöltik a Motivációs Térkép tesztjét, és – kiemelten a vezetők és a kulcsemberekkel – egyéni, coaching jellegű elemző beszélgetésben feltárjuk az abban rejlő lehetőségeket.

E

A csapat Motivációs Térképének elkészítése

Az egyéni térképekre alapulva elkészítjük és elsőként a vezetőkkel kielemezzük annak tanulságait, azonosítjuk a benne rejlő potenciális fejlesztési lehetőségeket. Ebből kiindulva egy workshop keretében a csapattal is megosztjuk és átbeszéljük a legfontosabb tanulságokat, és közösen rakunk össze egy cselekvési tervet az így kirajzolódott és megértett motivációs helyzet fejlesztésére.

Kapcsolat

Motivációs térkép

5 + 2 =

További elérhetőségeim:

    06-30/850-4522

  level@havasiferenc.hu